יום רביעי, 25 ביולי 2012

עף על הבטטה(או-עוף על מצע אורז, בצל סגול ובטטות)

כן, גם הפעם מדובר בתמונה ישנה.. סליחה!


היות ואני מהאחרונות המעודכנות,
אין לי תוכנת מתכונים במחשב. בעיה.

אז את כל המתכונים שאני רואה באינטרנט, אני שומרת כקבצי וורד, עם תקיות משנה.
יום אחד, תפס את עיני הטור בYnet, של ענבל קליין, ששמו "גג חמישים שקל".
[הטור באופן כללי מומלץ מאוד, ובמיוחד הספר שבא אחריו, שנקרא (כמה מפתיע..) "גג חמישים שקל".]
כשראיתי כמה המתכונים קלים ונגישים, נרגשת ושמחה אצתי-רצתי לשמור מתכונים,
והפעם, כשחיפשתי איך אפשר לגוון את העוף-פחמימה-ירק הרגילים,

נגלה לעיני, בתיקיית המתכונים, המתכון הבא:


עוף על מצע אורז, בצל סגול ובטטות/ ענבל קליין
מצרכים:3 בצלים סגולים, חתוכים לטבעות
4 כרעיים מחולקות שור וירך, עם העור
1/2 1 כוסות אורז פרסי
100 גרם צימוקים כהים
2 כפות שמן זית + מעט שמן לטיגון
1 כפית קינמון
3-4 בטטות קלופות
1 ענף טימין
1 ראש שום מפורק
1/2 2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העוף מכל הכיוונים עד שמזהיב.
3. מערבבים בקערה אורז, כף שמן זית, צימוקים וקינמון, מלח ופלפל. בקערה נפרדת מערבבים בטטה, כף שמן זית, מלח פלפל וטימין.
4. מסדרים בתחתית הכלי שכבה של טבעות בצל אדום. ומעליה את תערובת האורז. מעל האורז מניחים את העוף. בין האורז והעוף מטמינים שיני שום. ומלמעלה מניחים שכבה של פרוסות הבטטה. יוצקים מים ומכסים.
5. שולחים לתנור לשעה. משאירים עוד רבע שעה מכובה ומגישים.

*אפשר להשמיט את הצימוקים מהמתכון, אם לא אוהבים.

ומה איתכם?
יש ספר בישול/אתר שאתם אוהבים במיוחד?
אשמח לשמוע בתגובות..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה