יום רביעי, 25 ביולי 2012


אי, מי לא מכיר את ניקי ב?
גם הפעם, מתכון עם בצק פילאס, אבל הפעם הבטטה מככבת:

מאפה בטטות ועגבניות /ניקי ב
מצרכים:בצק פילאס
500 ג` בטטות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
עגבניות שרי פרוסות
100 מ"ל שמנת לבישול
כוס פירורי לחם
ביצה
ביצה טרופה להברשה
כפית אבקת מרק עוף פרווה
מלח, פלפל
שומשום

מעט שמן זית להזלפה

אופן ההכנה:
1.מרתיחים מים, מוסיפים את הבטטות (רצוי לחתוך לקוביות כדי שיתבשלו יותר מהר) ומבשלים עד שהן רכות.
2.מוציאים מהסיר ומועכים לפירה. מוסיפים שמנת לבישול, בצלים קצוצים, ביצה, פירורי לחם, תבלינים.
3.משמנים תבנית.ומניחים מעליה את בצק הפילאס. מהדקים בדפנות, מחוררים את הבצק מעט וחותכים שאריות בצק.
4.משטחים את תערובת הבטטות בתבנית, מסדרים מעל את העגבניות ומזליפים מעט שמן זית.
5.חותכים רצועות מהבצק ומסדרים בצורת שתי וערב על המאפה. מברישים ביצה ומפזרים שומשום.
7.מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני (180 מעלות) ואופים כ- 45 דקות או עד שמזהיב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה