יום רביעי, 25 ביולי 2012

בצל הפלפלים (או-קיש פלפלים ובצל)

כדאי שתדעו- אני ממעטת באפיה עם בצק פילאס ובצק עלים (בין השאר).
למרות זאת, פעם ב.. אני מרשה לעצמי, ורק דואגת שהמאכל יהיה שווה את ה"חטא".

בעיני, קיש הפלפלים הזה אכן שווה.
המתכון- של "בישולה", אני התאמתי אותו קצת לטעם שלי..

קיש פלפלים ובצל/שולה מודן, בישולה

מצרכים:
1/2 חבילת בצק פילאס (או עלים, או פריך)
למלית-
שמן לטיגון
5 בצלים בינוניים, פרוסים לטבעות
2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
100 גר´ גבינה בולגרית, מפוררת
1 ביצה, טרופה
1/2 כוס חלב
100 גר´ גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:
1. משטחים את הבצק בתבנית, מנקבים מעט במזלג (כדי שלא יתנפח בזמן האפיה), ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
2. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל והפלפלים, מאדים תוך ערבוב כ-20 דק´. משטחים את התערובת על הבצק שבתבנית.
3. מפזרים על התערובת שבתבנית את הגבינה הבולגרית. מערבבים בכוס את הביצה והחלב, ויוצקים את התערובת על הגבינה. מפזרים את הגבינה הצהובה המגוררת מעל.
4. אופים 30-40 דק´, עד שהמאפה יזהיב.

*בצק הפילאס קצת יותר דק מבצק העלים, ולכן כשאוכלים חתיכת קיש לא מרגישים רק את הבצק אלא גם את המילוי. אם משתמשים בבצק עלים, כדאי לרדד אותו.

ומה החטא הקולינרי שלכם? כזה שיגרום לכם לשנות את העקרונות, מדי פעם?
סליפ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה