יום רביעי, 25 ביולי 2012

במה כבר אפשר לפשל באפיית חלות? (או-טיפים לחלות)

מסתבר שהרבה..

כשהייתי כלה צעירה ונרגשת, הלהיבו אותי בצורך- להכין חלות.
הפשלתי שרוולים,
מצאתי מתכונים,
קניתי את כל החומרים,
ואצתי-רצתי למלאכה.

אבל מה?
אף אחד לא אמר לי,
שהסוד לאפיית חלות מוצלחות הוא..

לישה מרובה
אז לשתי דקה, שתיים, שלוש,
וכשכבר כאבה לי היד,
החלטתי שלשתי מספיק..
(או שלא...)

 

אז אמנם הן מקסימות,
אבל אם, בטעות, הייתי זורקת על בעלי אחת מהחלות האלו,
היינו עלולים לסיים את השבת בחדר מיון, חלילה..

 (כמובן שהתמונה בתחילת הרשומה איננה של החלות מאז..)
- -
מאז למדתי שהסוד העיקרי של החלות הוא הלישה.

ומאז  הן משתפרות משבת לשבת..




ואם אני כבר פה,
אז כמה טיפים מהירים לחלות:

התפחה:-לשמן את שולי הקערה ואת הבצק לקראת ההתפחה
-להכין את הבצק בחמישי בערב, לתת לו לתפוח במקרר (כן,כן!) כל הלילה.
-כשרואים שהבצק במקרר תפח באמצע הלילה, חובטים בו (תוציאו אגרסיות!) ונותנים לו לתפוח שוב. עד הבוקר ככה.

קליעה:-לרדד את כדורי הבצק, ורק אז להתחיל לקלוע.
-לקנות משטח קשיח, כזה שלא יזוז בזמן שמכינים את החלות.

אפיה:
-אפשר לצפות את החלות ב- ביצה עם כפית שמן, פרח, שומשום, קצח.
-לשים את מגש החלות בתנור בשליש התחתון של התנור- כדי שייאפו מבפנים.
-לצנן על רשת.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה